Give Me Liberty På Bio 21 Februari

Folkets Bio bjuder på indiefilm, långt bort från det vanlliga Hollywoodbruset, med dramakomedin “Give Me Liberty” som får Sverigepremiär den 21 februari 2020. Lämpligast hittar ni den på en Folkets bio nära er, Jag går på Bio Regina i Östersund.

Give Me Liberty väckte stor uppmärksamhet på filmfestivalen I Sundance och fick finfin kritik. Den deltog även i kritikerveckan i Cannes. Filmen bejakar livet och är både rörande och glädjefylld. I Centrum står människor i utkanten av samhället, de som alla vägrar se, dock inte filmens huvudperson Vick. Så här ter det sig…

Vic kör färdtjänst i Milwaukee, USA:s mest segregerade stad. Varje morgon väntar kunderna på skjuts. Men det är inte bara de äldre och funktionsvarierade som räknar med Vic. Mellan körningarna måste han hindra sin farbror från att sätta eld på köket, flytta en soffa och släpa upp en madrass, rädda en diabetiker från att hamna i koma och köra alla sina ryska släktingar och grannar till en begravning. Så bryter det ut kravaller. Medan chefen skriker att Vic missköter sitt jobb, skriker alla andra efter hjälp. De räknar med Vic – och Vic har aldrig hjärta att säga nej.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *