The Big C

The Big C“, där C syftar på Cancer, är den utmärkta TV serien där Cathy Jamison (Laura Linney) är den perfekta förortsfrun och mamman som bestämmer sig för att leva livet fullt ut efter att hon fått beskeded att hon har obotlig cancer.
Hon slänger ut sin make Paul(Oliver Platt), tar kontakt med sin bror som hon inte pratat med på många år eftersom han lever som hemlös, bestämmer sig för att sluta röka men ändå gå ner i vikt samt en mängd andra för omgivningen revolutionerande saker.

I USA börjar snart säsong 3 och här i Sverige kör SVT 1 (tack och lov ingen reklam) vidare med säsong 2 och 13 avsnitt med start nu på söndag 25 mars klockan 21.30. Missade ni säsong ett så haka på nu, serien är verkligen sevärd och har en bra ensemble med en av mina favoriter i spetsen, Laura Linney. Det låter kanske inget vidare med en serie om något så skrämmande som Cancer. Men här har man lyckats blanda allvar med mycket komik och hoppfullhet som verkligen är livgivande. Betyget på IMDB är höga 8,2/10. För övrigt släpps säsong 1 på DVD den 18 april. Sony Pictures distribuerar.

SVT är snälla och bjuder på trailern för säsong 2…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *