Riskprojekt

Nya Scifi-filmen “John Carter” ser ut att bli ett riskprojekt för Disney. Filmen har inte motsvarat förväntningarna trots att den hamnade på den amerikanska biotoppen och har spelat in 184 miljoner dollar världen över, motsvarande 1,2 miljarder svenska kronor.
Filmen kostade 250 miljoner dollar att göra och ytterligare 100 miljoner dollar att marknadsföra, Disney har alltså satsat i runda slängar 2,3 miljarder svenska kronor på filmen och det tror man inte att den kommer spela in. En flopp alltså!

Själv är jag ingen fan av scifi, men här är handlingen och trailern i varje fall, om ni missat den…

“På den mystiska och krigshärjade planeten Barsoom (Mars) utspelar sig detta action-äventyr baserat på den första romanen i den klassiska sci-fi serien om Barsoom av Edgar Rice Burroughs. Äventyret berättar historien om krigsveteranen John Carter (Taylor Kitsch) som oväntat transporteras till Mars där han blir indragen i en konflikt av enorma proportioner mellan krigande stammar och exotiska ökenvarelser. Carter möter en rad egendomliga innevånare på planeten, som Tars Tarkas (Willem Dafoe) och den vackra prinsessan Dejah Thoris (Lynn Collins). Världen håller på att rasa samman och Carter inser att ansvaret för Barsoom och dess innevånares överlevnad vilar i hans händer.”

© Walt Disney Pictures.
Powered by Preview Networks


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *