Dracula – Ny Miniserie På Netflix

Världens mest kända blodsugare, och då tänker jag inte på den svenska myggan, är utan tvekan Vlad Dracula, Greven från Transsylvanien. Det är knappt det går att hålla reda på hur många gånger Dracula filmatiserats och nu kan vi räkna in ännu en skildring. Nämligen Netflixs egenproducerade miniserie “Dracula” i 3 långfilmslånga delar.

I rollerna syns bland andra Claes Bang, Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster samt nykomlingen Millicent Wong.

Dracula bygger som bekant på den irländske författaren Bram Stokers skräckroman från 1897. Originalhandlingen är den att Jonathan Harker blir skickad till Transsylvanien av sin advokatfirma för att bistå deras nya klient, greve Dracula, som önskar att bosätta sig i Victorianska England. Resan är lång och farofylld, och han blir ständigt varnad av okända människor ju längre österut han reser. Väl framme blir han grevens fånge, och först då inser han grevens övernaturliga väsen och hans planer för resan till England. Han måste fly borgen och stoppa Dracula innan det är för sent. Hur man väljer att tolka romanen, för att ger liv åt beräätelsen i nya serien, får vi se lite av här…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *