Nyår På Downton Abbey Och Chocolat Som Årets Sista Film

Nyårsafton är dagen då det kanske inte blir så mycket film och serier. Kan hända rundar man av med en favorit i repris, som t.e.x Lasse Hallströms klassiker “Chocolat“, med Johnny Depp och Juliette Binoche i huvudrollerna, samt Lena Olin, Judi Dench, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Peter Stormare m.fl. Filmen ligger redan ute på PLAY och är tablålagd till 00.15 på SVT 1 och blir då årets första film för en del. För övrigt firar Chocolat 20 år 2020, så det kanske kommer en jubileumsutgåva framöver av filmen som fick 5 Oscarsnomineringar 2000.

Chocolat är baserad på romanen med samma namn av Joanne Harris och utspelar sig i en fransk by 1959. Då den ensamstående Vianne och hennes sexåriga dotter anländer till byn på den franska landsbygden och bestämmer sig för att öppna en chokladbutik möter hon till en början ett kompakt motstånd från invånarna, och inte minst från borgmästaren greve De Reynaud. Men Viannes vinnande personlighet, och hennes oemotståndliga bakverk, börjar långsamt tina upp de motvilliga bybornas hjärtan…

Nyår på Downton Abbey lyder rubriken och klippet hät ät hämtat från den andra säsongens julspecial. Handlingen utspelar sig för precis 100 år sedan, det är nyårsafton och 1920 väntar runt hörnet. Här i verkligheten satsar vi mot 2020 och ett nytt filmår. Gott Nytt År…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *