Chernobyl Diaries

Tjernobylkatastrofens årtal faller inte i glömska för mig. I april 1986 skedde en allvarlig reaktorolycka i kärnkraftverket i Tjernobyl norr om Kiev i Ukraina, dåvarande Sovjetunionen. Ryssarna mörkade och det tog några dagar innan övriga europa insåg allvaret. Tre månader senare föddes vårat första barn och radioaktivt nedfall över Sverige var ett faktum. Man blev varnad för svamp i skogen, renkött och fjällfisk. Det var en liten historisk återblick…så vart väljer man att åka om man vill ut på en liten roadtrip? Jo, helt logiskt blir förstavalet för tre vänner, Prypjat, spökstaden i norra Ukraina nära gränsen till Vitryssland, som övergavs efter kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl. I varje fall på film där man har möjlighet att tumma på det logiska. Och naturligtvis tvingas gänget konstatera… WE ARE NOT ALONE…

Här är trailern för “Chernobyl Diaries“:

Trailer till Chernobyl Diaries från rstvideos trailerarkiv.

Biopremiär 8 juni 2012.
Distributör: SF Film.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *