Miniserien Unga Kvinnor Seriestartar

Idag söndag den 22 december är det seriestart för kostymdramat “Unga Kvinnor”. Serien i tre delar bygger på romanen Little Women av Louisa May Alcott från 1868 och är en uppväxtskildring som följer de fyra systrarna March genom kärlek och förlust under tiden för det amerikanska inbördeskriget.

Louisa May Alcotts roman ”Little Women” (Unga Kvinnor) har filmatiserats många gånger. Den mest kända versionen är långfilmen från år 1994 med bland andra Susan Sarandon, Winona Ryder och Kirsten Dunst i rollerna. Tre Oscarsnomineringar fick filmen, dock utan att vinna. Den 24 januari 2020 har även Greta Gerwigs tolkning och nyinspelning av klassikern biopremiär och den har en stjärnspäckad ensemble. Så Louisa May Alcott och Unga Kvinnor är minst sagt i ropet just nu.

Första avsnittet av den BBC-PBS producerade serien är tablålagd till ikväll 21.00 på SVT 1, men hela serien ligger redan nu ute på PLAY, för de som vill ha ett serierally. En hel del passande julfeeling bjuds det på i första avsnittet när
systrarna March förbereder sig att fira jul utan sin far, som tjänstgör som pastor i fält. Ett oväntat möte på en fest gör att systrarna får stifta bekantskap med den nya grannen Laurie…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *