Golden Globe Nominerade The Farewell På Bio 10 Januari

Dramakomedin “The Farewell” får Sverigepremiär 10 januari 2020, NonStop Entertainment distribuerar. Filmen är en rolig och rörande familjeskildring baserad på en verklig lögn. I regi av Lulu Wang och med komedistjärnan Awkwafina (Ocean’s 8, Crazy Rich Asians) i huvudrollen. Filmen har blivit en av årets mest omtyckta uppstickare hos både biopublik och kritiker. Den är nominerad till två Golden Globes och en favorit inför Oscarsgalan.

I centrum står Billi, som blir hemkallad från New York till släkten i Changchun. Fastän de vet att familjens matriark, farmor Nai Nai, bara har veckor kvar att leva har de bestämt att inte låta Nai Nai själv få veta att hon är sjuk. Ett bröllop används som förevändning för att familjen ändå ska kunna samlas och ta farväl…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *