Franska Prisbelönta Dramat I Guds Namn På Bio 22 November

Katolska kyrkans präster har varit under lupp i många år för sin förmåga att låta undertryckta sexuella lustar gå ut över små barn. Den franska filmen “I Guds Namn” (Grâce à dieu) skildrar just det ämnet med fokus på en pedofilskandal i Lyon.

I guds namn vann en Silverbjörn för Stora jurypriset på Berlins filmfestival 2019. Regissör är erkänt duktige och rutinerade filmskaparen Francois Ozon. I Guds Namn Har Sverigepremiär i morgon fredag 22 movember 2019.

Berättelsen spinner kring Alexandre som bor i Lyon tillsammans med sin fru och deras barn när han en dag får reda på att prästen som utnyttjande honom som ung än idag jobbar med barn. Han bestämmer sig för att göra något åt saken och snart ansluter sig ytterligare två av prästens offer. Tillsammans vill Alexandre, Francois och Emmanuel lyfta den börda tystnaden varit för dem till följd av deras prövning. Följderna och konsekvenserna visar sig dock inte lämna någon oskadd…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *