Richard Jewell TV Spot

Clint Eastwood fortsätter att göra film om verkliga händelser. Näst ut blir dramat “Richard Jewell” som går upp på bio i USA den 13 december. Filmen kommer till europa från mitten av januari nästa år, så håll koll.

Det här tunga thrillerdramat handlar om säkerhetsvakten Richard Jewell som under Atlanta OS 1996 hittade en ryggsäck med tre rörbomber under en läktare på Centennial Olympic Park. Jewell lyckades slå larm och påkalla polisen uppmärksamhet och tillsammans förökte man sätta alla människor i säkerhet. 13 minuter efter upptäckten exploderade bomben och dödade en person och skadade över hundra människor.

Richard Jewell beskrevs de första dagarna av amerikansk media som en stor hjälte. Men efter några dagar fastnade han i FBI:s gärningsmanna profil och vindarna vände. Under tre veckors tid massakrerades han av amerikansk media och fick utstå mycket lidande. När han senare klarade ett lögndetektortest lättade trycket och ioktober 1996 avskrevs han helt som gärningsman.

Mer om Richard Jewell och trailer i inlägget Clint Eastwoods Nya Film Blir Richard Jewell. Här en TV spot…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *