Franska Dramakomedin Cyrano Och Jag På Bio 11 Oktober

Franska Dramakomedin “Cyrano Och Jag” aka Edmond är berättelsen om tillkomsten av Frankrikes kanske populäraste teaterpjäs någonsin, den om den stornäste Cyrano de Bergerac, skriven av Edmond Rostand. Filmen togs emot med öppna famnen i hemlandet Frankrike och kan sägas vara en fransk Shakespear In Love. Sverigepremiären sker den 11 oktober, Studio S Entertainment distribuerar.

Året är 1897 i Paris. Edmond Rostand är en pjäsförfattare bland geniernas skara. Dessvärre har allt han skrivit blivit fiaskon och numera blir han paralyserad vid blotta synen av ett blankt papper framför sig. Inspirationens källa har sinat, kanske för gott? Så paniken är fullständig när Edmond kontaktas av den store Constant Coquelin, som insisterar på att få huvudrollen i Edmonds nästa pjäs. Constant är en herre som man inte säger nej till och således inte heller hans krav på premiärdatum… om tre veckor! Edmond har inte skrivit ett ord och har ingen aning om vad pjäsen ska handla om. Allt han har är en titel… Cyrano de Bergerac!“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *