Animerade Klssikern Gulliver’s Travels Nu På SVT Play

Den klassiska romanen Gulliver’s Travels (Gulliver’s Resor) har filmatiserats ett tjog gånger och den mest berömda filmversionen är den tecknade amerikanska långfilmen från 1939, av Max Fleischer. Filmen blev en stor framgång, även i Sverige där den hade premiär 26 april 1940 och Oscarnominerades två gångrt. Nu finns den här klassiska animerade versionen att se på SVT. Den är tablålagd på ettan idag onsdag 11 september 2019 klockan 15.15, men finns även tillgänglig på PLAY en månad.

Gullivers resor skrevs redan 1726 av politiskt engagerade irländaren Jonathan Swift och är en kritisk allegori om samtiden. Boken handlar om Lemuel Gulliver, en läkarstuderande i Cambridge, som i sin färd mot Ostindien lider skeppsbrott på fyra mycket speciella ställen. Handlingen i 1939 års version, Gulliver hos Lilleputtarna, är den att sjömannen Gulliver, efter ett skeppsbrott spolas i land på Lilleputtarnas ö. Invånarna på ön ser honom som en jätte och snart hamnar Gulliver mitt i striderna kring ett kungligt bröllop…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *