Gud Finns, Hennes Namn Är Petrunya – Trailer

De spm finner nöje i att vidga sina vyer och då och då se lite smalare film kan passa på den 18 oktober då dramat “Gud Finns, Hennes Namn Är Petrunya” har Sverigepremiär, Folkets Bio distribuerar. Temat är religiös fanatism som ställs på sun spets när unga kvinnan Petrunya blandar sig i männens värld.

I den lilla nordmakedonska staden Stip är det tradition att prästen varje januari släpper ner ett stort träkors i floden. Hundratals män kastar sig efter korset och den som lyckas fånga det garanteras lycka och välgång. Just detta år får Petrunya ett ryck och dyker ner i vattnet och lyckas ta korset före alla andra. Det är första gången en kvinna ger sig in i leken och reaktionerna är våldsamma. Men Petrunya står på sig. Hon har tagit korset och vägrar lämna det ifrån sig.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *