Walesa – Polskt Drama På SVT Play

Polska biografiska dramat ”Walesa” finns att tillgå på SVT Play i 10 dagar till. Filmen från 2013 berättar den sanna historien om den polske fackföreningsrevolutionären Lech Walesa som blir en nagel i ögat på kommunistregimen. Här är synopsis samt trailer:

Polen 1980 är ett land lamslaget av fattigdom där kommunistregimen håller sitt kuvade folk kedjat. Ur denna massa av miljontals missnöjda träder varvsarbetaren Lech Walesa fram, en man som har fått nog. Med risk för sitt liv startar han fackförbundet Solidaritet, som utvecklas till en massiv folkrörelse som får diktaturen att för första gången börja svaja. Hans kamp kommer inte bara förändra livet för alla hans landsmän, utan även ha stor betydelse för frihetskampen i hela östblocket”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *