Indiskt På Menyn – Sir Får Sverigepremiär 12 Juli

I morgon fredag 12 juli 2019 får indiska romantiska dramat “Sir” Sverigepremiär. Filmen har vunnit publikens pris på fyra festivaler och var en av överraskningarna i Cannes 2018 där den visades inom sektionen Critic’s Week och belönades med ett pris. Sir är en lågmäld och ömsint film inte bara om omöjlig kärlek, utan också om mångas omöjliga liv, där frihet och framtidsdrömmar kastas på elden i ett land där kastsystemet ännu regerar.

Ratna jobbar som hembiträde hos Ashwin, en man från en förmögen familj. På ytan verka Ashwin ha allt, men han har gett upp om sina drömmar och känner sig allmänt vilsen. Ratna, som lever under fattiga förhållanden, är däremot full av framtidstro och jobbar målmedvetet för sina drömmar. Deras världar möts och de börjar se på varandra som individer, men kastsystemet och klasskillnaden dem emellan framstår som en oöverstiglig barriär“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *