Doctor Sleep – Fortsättningen På The Shining

Stanley Kubricks skräckis “The Shining” från 1980 har idag rejäl kultstatus i skräckfilmsgenren. Kubrick skrev manuset efter Stephen Kings roman med samma namn och regisserade. Jack Nicholson spelar Jack Torrance som kommer till det eleganta och ensligt belägna Overlook Hotel under lågsäsong för att jobba som vaktmästare. Med sig har han sin fru (Shelley Duvall) och sonen Danny (Danny Lloyd). Torrance har aldrig varit där tidigare, eller har han det? Svaret finns i en spöklik och förvrängd tidsskärva av galenskap och mord.

Den 8 november har fortsättningen på The Shining Sverigepremiär. “Doctor Sleep” utspelar sig 40 år efter händelserna i The Shining och följer Jack Torrences son Danny. Traumatiserad efter händelserna vid The Overlook Hotel sliter Danny fortfarande med att hitta lugnet i livet. Men tillvaon sätts i gungning igen när Danny möter tonårsflickan Abra som besitter samma övernaturliga gåva, Shine, som honom. Men en kult som kallas The True Knot är på jakt efter Abra och Danny tar på sig uppgiften att skydda henne

I rollerna ser vi Rebecca Ferguson, Ewan McGregor och Jacob Tremblay m.fl.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *