Makten Och Kärleken – Tyskt Historiskt Perioddrama På SVT

Den historiskt intresserade och äventyrslystne bör passa på nu och se tyska perioddrama-miniserien i tre delar, ”Makten Och Kärleken” (Maximilian) på SVT PLay. Drygt en månad till finns serien, som har en total speltid på 4 timmar och 35 minuter, tillgänglig. Första avsnittet ligger ute nu och de två följande släpps lördag 8 juni och lördag 15 juni.

Makten Och Kärleken utspelar sig under det medeltida Europa, som är en blodig tummelplats för småstater och rivaliserande adels och regentsläkter. 1477 stupar Burgunds härskare i slaget vid Nancy, och hans dotter Maria insisterar på att ärva riket trots den manliga tronföljden i hertigdömet. Ett farligt spel sätts i rörelse, och kungen av Frankrike och de mäktiga borgarstånden utövar hårda påtryckningar. Bland sina många friare väljer Maria den tyske kejsarsonen Maximilian av huset Habsburg…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *