Från Lark Rise Till Candleford På SVT I Juni

Svt repriserar perioddrama och feelgood serien Lark Rise To Candleford, med start söndagen den 9 juni. Hela serien består av fyra säsonger och totalt 40 episoder och allt kommer även kunna ses på SVT Play. Från Lark Rise Till Candleford är en kärleksförklaring till livet på den engelska landsbygden vid slutet av 1800-talet.

Serien är en BBC-bearbetning av Flora Thompsons trilogi av delvis självbiografiska romaner från den engelska landsbygden. På Oxfordshires landsbygd under 1880-talet utspelar sig denna känslosamma och komiska historia som följer relationen mellan två vitt skilda platser. Lark Rise är ett arbetarsamhälle medan Candleford är en välbärgad liten stad där borgligheten huserar. Vi får genom den unga kvinnan Laura följa Lark Rise invånarnas agerande och kamp när oundvikliga förändringar uppstår. Deras historier är gripande, starka och upplyftande. Även Laura ställs inför stora händelseutvecklingar när hon beslutar sig för att ta arbete på postkontoret i Candleford. Hon sviker därmed sitt barndomshem Lark Rise och det är med en splittrad lojalitet hon snart blir tvungen att välja sida…

Lark Rise To Candleford är som sagt ren och skär feelgod ut i fingerspetsarna. Serien lever mycket på den varma, medmänskliga tonen och ett digert persongalleri, med många härliga personligheter. Nämnas kan förutom Laura själv, postföreståndarinnan Dorcas Lane som ofta utropar: “This is my only Weaknesses” så fort det ställs lite gott fika på bordet. Nämnas kan även den pillemariska ‘gubben’ Twister med fru och brevbäraren Thomas Brown, en mycket religiös man, som nogsamt undviker det världsliga livet.

Promo: Lark Rise to Candleford from Alexander Jerri on Vimeo.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *