Det Våras

Till veckan, 21 mars 2012, släpper Studio S Entertainment tre “Det våras…” filmer med Mel Brooks i Nyrealease. Dessa sjuttiotals klassiker håller än i dag och här snackar vi sjuk humor när den är som sjukast. De tre filmerna är “Det våras för stumfilmen“, “Det våras för galningarna” och “Det våras för Hamlet eller Att vara eller inte vara

Synopsis Det våras för stumfilmen:

“Mel Brooks är Mel Funn, en avdankad regissör med en genial idé. Han ska göra världens första stumfilm i modern tid! Filmbolaget gör tummen ner, men när han lovar att få med Hollywoods allra största stjärnor i rollistan blir det grönt ljus. Tillsammans med sina galna kollegor (Marty Feldman och Dom DeLuise) börjar den vilda stjärnjakten, samtidigt som den elaka filmjätten Sluk & Svälj gör ALLT för att stoppa planerna.
Mel Brooks jättesuccé nominerades till fyra Golden Globe
(bland annat för Bästa film och huvudroll) och innehåller obetalbara inhopp av några av de allra största stjärnorna för sin tid – Paul Newman, Burt Reynolds, James Caan och Liza Minnelli.”


Synopsis Det våras för galningarna.

“Mel Brooks är psykiatern Dr. Thorndyke, ny chef för Institutet För De Mycket, Mycket Nervösa. När han avslöjar att personalen håller fullt friska människor inspärrade för att mjölka deras anhöriga på hiskeliga sjukhussummor sätts en djävulsk plan i verket. Oskyldigt anklagad för mord tvingas han på flykt – i en jakt som snurrar allt högre upp. Något som förvärras av att Thorndyke själv inte är helt frisk. Han lider av fruktansvärd höjdskräck!
Mel Brooks jättesuccé nominerades till två Golden Globe (Bästa film och huvudroll) och är en helgalen parodi på Hitchcock-filmer som Psycho, Fåglarna och Vertigo, vilken häxmästaren själv gav tummen upp!”

Synopsis Det våras för Hamlet eller Att vara eller inte vara:

“Mel Brooks är Frederick Bronski, en förfärlig Hamlet-aktör som skulle få yrkesförbud om det inte var för att han råkar äga teatern. När nazisterna invaderar hans land dras Bronski och hans ensemble in i ett halsbrytande rävspel där han tvingas utge sig för att vara både en mästerspion och självaste Adolf Hitler. Hans livs framträdande!
Mel Brooks jättesuccé nominerades till en Oscar för Bästa biroll (Charles Durning) och är en nyinspelning av Ernst Lubitsch mästerverk Att vara eller inte vara från 1942. Bland alla sina skrattsuccéer är detta Brooks personliga favorit.”

ytterligare filmer i Det våras serien är: “Det Våras För Sheriffen“, Det Våras För Frankenstein, “Det Våras För Världshistorien del 1“, “Det Våras För Rymden” och “Det Våras För Slummen


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *