Blinded By The Light

Från regissören till ”Bend It Like Beckham”, Gurinder Chadha, kommer brittiska dramakomedin ”Blinded By The Light”. Håll koll på den gott folk, för när filmen visades på Sundance Filmfestival blev alla överförtjusta av den charmiga handlingen. Blinded By The Light utspelar sig 1987 i Luton, England. Margaret Thatcher styr landet och mitt i den ras och ekonomiska turbulensen som råder växer Javed (Viveik Kalra) en brittisk tonåring av pakistansk härkomst upp. Hn kriver poesi som ingen läser om att fly hemstadiens intolerans och sin traditionella fars inflexibilitet. Men när en klasskompis introducerar honom till Bruce Springsteens musik upptäcker Javed paralleller till sitt arbetarklassliv i ’The Boss’ kraftfulla texter. Han finner då modet att uttrycka sig med sin egen unika röst och får utlopp för sina egna, nu uppgraderade, drömmar.

Blinded By The Light är baserad på Sarfraz Manzoors memoar ’Greetings from Bury Park’ och är en glädjande berättelse om mod, kärlek, hopp, familj och musikens unika förmåga att skapa kraft i människan. Inget Sverigedatum ännu, men i augsti får ni börja hålla ett extra vakande öga. Filmen går upp i UK den 9 augusti, här är en trailer som pekar mot en härlig film med mycket feelgood…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *