SVT Repriserar Brittiska Perioddramaserien Home Fires

Med start idag Valborgsmässoafton, tisdag 30 april repriserar SVT den brittiska perioddramaserien ”Home Fires”. Första avsnittet sänds 16.40, men ni kan se hela serien på PLAY. Home Fires sändes första gången i Sverige under 2017 och blev mycket populär, men tyvärr lades serien ned efter endast två säsonger. Home Fires produceras av ITV som gett oss tv serier som Downton Abbey och Mr Selfridge och serien utspelar sig under andra världskriget och vi får följa en grupp kvinnor på den engelska landsbygden när de försöker att få livet att gå i hop efter att deras män, fäder, söner och bröder blivit inkallade att strida för England. I en tid av överhängande fara och kris bygger man ett nätverk för att stödja och förbättra livet för sina kolleger och bybor.

Allt som allt finns 12 episoder att beskåda, uppdelade på två säsonger och ni kan läsa mer om Home Fires och se trailers och filmklpp i tidigare inlägg. Vi tar väl synopsis för avsnitt 1 och promotrailern en gång till:

I den lilla brittiska byn Great Paxford inser invånarna att ännu ett krig närmar sig. Och när ordföranden för kvinnoföreningen i byn Joyce Cameron avgår, försöker Frances Barden och hennes anhängare återupprätta föreningen och hitta nya medlemmar på de mest oväntade ställen. Byns läkare Will Campbell söker sig till den brittiska armén men får avslag. Hans hustru Erica blir lättad men glädjen visar sig bli kortvarig.”…

Fotnot: Home Fires finns utgiven på DVD, dock endast med engelsk textning.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *