Hemma Igen – Finalsäsongen

Australiska perioddramaserien “A Place To Call Home” är utsedd till den populäraste serien någonsin i hemlandet och har vunnit flera fina priser. Inte för inte benäms serien som Australiens Downton Abbey. När A Place To Call Home började leta sig utanför landets gränser väckte den stor uppmärksamhet och många tittare tog den till sig, så även i Sverige där serien har en stigande fanskara. Hemma Igen visas på SVT på de mest konstiga tevetider, ibland mitt i natten, så hade serien fått primetimevisning, låt säga lördagkvällar, så är jag övertygad om att man skulle närma sig Downton Abbeys tittarsiffror. Som tur är finns dock Hemma igen på Play och hittills ligger de 5 första säsongerna av 6 ute. Till veckan, på måndag 8 april, startar finalsäsongen med de 10 sista avsnitten, sedan är det tack och adjö.

Hela serien består av totalt 67 avsnitt och är en berättelse om maktkamp, kärlek, familjeproblem och mycket mer på herrgården Ash Park i slutet av 1950-talet, i Australien. Hemma Igen har en intrigdriven handling med starka karaktärer i centrum. Det fina är att seriens huvudpersoner inte är statiska utan utvecklas under seriens gång. Australien har erkänt duktiga skådespelare där ett helt gäng är stora Hollywoodstjärnor. Hemma Igen har en för mig, i stort sett, okänd ensemble, men insatsen går absolut inte att klaga på. Hemma Igen är helt enkelt en riktigt underhållande serie som förtjänar en stor publik.

Mer att läsa om Hemma Igen finns i tidigare inläggen Hemma Igen – Ny Perioddramaserie På SVT och A Place To Call Home – 2 Säsonger Avklarade. För alla som hängt med i serien framtill nu kommer en promo inför säsong 6…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *