Hell on Wheels

Westerngenren ligger mig varmt om hjärtat och just nu tar jag ett nappatag om HBO:s utmärkta serie Deadwood med tre säsonger och 36 avsnitt och som vanligt med serier från HBO så går det inte att slita sig. Men allting har en ände och tur är väl då att det är en ny westernserie på gång, Entertainment One Televisions “Hell On Wheels“. I USA har man avverkat säsong ett och är på gång med tvåan och här i Sverige sänds den nu på 6.an, fredagar 21.00. Och då passar jag, för att se en serie av denna kaliber på kanaler som bryter för reklam i parti och minut förstör hela nöjet. Jag väntar helt sonika till i sommar, närmare bestämt den 27 juni 2012 då den släpps på DVD/Bluray.

Synopsis säsong 1:

“Det Amerikanska inbördeskriget är slut. Abraham Lincoln är död. Sydstatssoldaten Cullen Bohannon är ute efter hämnd på den Nordstatssoldat som mördat hans fru. Han söker jobb hos Union Pacific Railroad som just håller på att binda samman USA med sitt jätteprojekt, den transkontinentala järnvägen.
Bohannon vet att det finns män med information om vad som hänt hustrun bland järnvägsarbetarna. Dessa arbetare och det monumentala projektets entourage – bestående av spelare, prostituerade, daglönearbetare, tjyvar och mördare ? har givit den transkontinentala järnvägen ett smeknamn, ett smeknamn som beskriver deras känslor med önskvärd tydlighet Hell on Wheels.”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *