Det Vildväxande Päronträdet – På Bio Nu

Hyllade turkiska dramat ”Det Vildväxande Päronträdet” går på bio just nu, så passa på alla ni som gillar kvalitetsfilm från hela världen, Njuta Films distribuerar. Filmen släpps även på DVD den 3 mars, om ni inte hittar den på en bio nära er.

Det Vildväxande Päronträdet har uppmärksammats stort på filmfestivaler över hela världen, bland annat i Cannes och beskrivs som en vacker film som vidrör livets stora frågor på ett både svårmodigt och komiskt sätt. Filmfotot är dessutom bedårande.

Rutinerade filmskaparen Niru Bilge Ceylan regisserar och han är en prisvinnande regissör som flera gånger tidigare har vunnit pris på Cannes filmfestival: Best Director Award för filmen ”Three Monkeys” (2008), Grand Jury Prize för ”Distant” (2003) och Grand Jury Prize för ”Once Upon a Time in Anatolia” (2011). 2014 vann han till och med det prestigefyllda priset Palme d’Or för filmen ”Vinterdvala” (Winter Sleep).

Sinan är en passionerad litteraturälskare och har alltid velat bli författare. När han återvänder till byn där han föddes lägger han ner hjärta och själ för att skrapa ihop pengarna för att bli publicerad, men trots blod, svett och tårar hinner pappans skulder ikapp honom”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *