Ladies In Black Bakom Kulisserna

Juldagen har anlänt och idag går folk på bio som aldrig tidigare under året. En film som fortfarande väntar på premiärdatum i europa och Sverige är Australiska perioddramat ”Ladies In Black”. Filmen bygger på Madeleine St Johns succéroman med samma namn och handlar om en grupp kvinnor anställda på ett varuhus i Sydney, sommaren 1959. Nya vindar blåser och gamla klassstrukturer börjar upplösas och kampen för kvinnans självständighet i samhället är i sin linda. Unga förortstjenen Lisa väntar på slutbetyget från gymnasiet och drömmer om att komma in på universitetet i Sydney. Under sommaren får hon extrajobb på ett stort varuhus och får jobba sida vid sida med en grupp försäljare som öppnar ögonen för en värld bortom hennes skyddade existens och främjar hennes förvandling till en ’modern’ kvinna.

Ladies In Black bjuder på en intressant ensemble med Julia Ormond i spetsen, samt unga supertalangen Angourie Rice. Alla som följer utmärkta dramaserien ”Hemma Igen” på SVT, också den från Australien känner säkert igen patriarken från den serien, Noni Hazlehurst, som här spelar varuhussmanagern Miss Cartwright. Mer om Ladies In Black med filmens trailer finns i inlägget Ladies In Black – Adapterad Från Madeleine St Johns Succéroman.

I videon nedan tas vi med bakom kulisserna och får veta mer om kvinnorna i svart…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *