Varghunden – På Bio Nu

Bio Regina i Östersund, där jag huserar, flaggar för animerade ”Varghunden” (White Fang) på bio nu och framöver. Bio Regina är en Folkets Bio och har ni en sådan i närheten lär ni hitta filmen där.

Varghunden är baserad på Jack Londons äventyrliga och klassiska roman med samma namn, en berättelse som utforskar relationen mellan människan, naturen och djuren. Berättelsen är gripande om överlevnad och vänskap. Filmens fyrbente hjälte och dess mänskliga karaktärer är intressanta och älskvärda. Filmen förvaltar Jack Londons arv med värdighet och historien är lika hänförande idag som den berättades för över hundra år sedan.

”Allt tar plats under guldruschen under 1890-talet i Alaska och vi får följa Vittand, en varghund som får uppleva både det värsta och det bästa av människor. Historien börjar med att Vittand är skadad och övergiven efter ett hundslagsmål. Men därefter får vi veta hur äventyret började, och vi får följa hans liv innan och hur det utvecklats sig från sina dagar som nyfiken valp i det vilda med sin mamma till äventyret som leder honom till hålan Fort Yukon. När Vittand återhämtar sig från sina skador så utvecklar han en fin vänskap med två människor som behandlar honom med värme och respekt.”

Får man inte lite Westernfeeling av trailern? Varghunden är en fin och spännane film för hela familjen, dessutom med svenskt tal…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *