Mrs. Wilson – Ny Brittisk Miniserie Från BBC

I Storbritannien har man precis börjat visa drama-miniserien “Mrs Wilson”, med fantastiska Ruth Wilson i huvudrollen. Serien i tre delar handlar om Alison Wilson (Ruth Wilson) som lever i tron att hon är en vanlig, lyckligt gift kvinna. Men när maken dör plötsligt, dyker en kvinna upp vid hennes dörr och hävdar att hon är den riktiga fru Wilson. Chockartat naturligtvis, men Alison blir fast besluten att bevisa äktenskapets giltighet och maken Alecs kärlek till henne. Men när hon börjat forska hamnar hon i en värld av mörka och besvärande hemligheter. Det visar sig nämligen att Alec var en brittisk spion och dessutom en bästsäljande romanförfattare och Alison tvingas då helt och hållet gå in för att ta reda på hela sanningen.

Mrs Wilson bygger på verkliga händelser och handlar om skådespelerskan Ruth Wilsons farmor Alison. Ruth Wilson spelara sålunda sin egen farmor i serien och hanlingen rör sig i 1940 och 1960 talets London samt Indien under 1930-talet.

Synnerligen intressant miniserie tycker jag och hoppas att den snart är tillgänglig i Sverige. Återkommer när jag vet mera. Här är BBCs promo…

Stillbild: BBC/©WP Films Ltd.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *