Halloween – Sverigepremiär 19 Oktober

Halloween närmar sig och föregås av Sverigepremiären på skräckisen ”Halloween”, som är den elfte delen i Halloweenserien. Biopremiär i Sverige är det den 19 oktober och som en liten aptitretare tar vi en titt på den senaste trailern och en featurette. Nya Halloween utspelar sig fyrtio år efter händelserna i den ursprungliga filmen och filmen tar inte hänsyn till kontinuitet i de tidigare uppföljarna. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) återvänder för ett sista möte, ansikte mot ansikte med Michael Myers, 40 år efter hans ursprungliga massaker under Halloweenhelgen.

Första trailern till Halloween hittar ni i inlägget Halloween – Elfte Gången Gillt och mer om skräckfilmsgenren finns här.

För övrigt om Halloweenfirandet kan nämnas att det är en amerikansk högtid som kom till USA med irländska immigranter på 1840-talet. Halloween var sedan förkristen tid en keltisk skördefest som också innebar slutet på sommaren och inledningen på det mörka halvåret. Kelterna trodde att de dödas själar återvände till jorden på just den här dagen. I Sverige högtidhåller vi alla helgons dag på första lördagen efter den 30 oktober och traditionellt är halloween den 31 oktober. Men gränserna för när vi firar halloween i Sverige har tänjts ut. Man kan fira dagen både helgen före och efter 31 oktober och många väljer att ordna Halloweenfester fredagen eller lördagen i halloweenveckan.

Så räkna med en hel del ringande på dörren framöver då Halloween växer sig superstort bland de yngsta kidsen. Det om detta och nu till trailer och featurette. Knackelibang på dörren…vem där?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *