Ladies In Black – Adapterad Från Madeleine St Johns Succéroman

Från Austrailen kommer dramat “Ladies In Black“, som precis premiärvisats i hemlandet med bra betyg. Filmen bygger på Madeleine St Johns succéroman med samma namn och handlar om en grupp kvinnor anställda på ett varuhus i Sydney, sommaren 1959. Nya vindar blåser och gamla klassstrukturer börjar upplösas och kampen för kvinnans självständighet i samhället är i sin linda. Unga förortstjenen Lisa väntar på slutbetyget från gymnasiet och drömmer om att komma in på universitetet i Sydney. Under sommaren får hon extrajobb på ett stort varuhus och får jobba sida vid sida med en grupp försäljare som öppnar ögonen för en värld bortom hennes skyddade existens och främjar hennes förvandling till en ‘modern’ kvinna.

Ur ensemblen kan plockas brittiskan och rutinerade Julia Ormond, samt unga talangen Angourie Rice, som slog igenom internationellt som Ryan Goslings dotter i actionkomedin “The Nice Guys“. Bruce Beresford, som Oscarsnominerats två gånger och som regisserat klassikerna “Ärans Fält” (1980) och “På Väg Med Miss Daisy” (1989), har varit med och skrivit manus och regisserar.

Klent med premiärdatum för europa och i synnerhet då Sverige. Men det kommer framöver, så håll ut alla som gillar perioddrama av det här slaget. Här kommer 50-talet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *