A Star Is Born – Sverigepremiär 5 Oktober

Det är mycket snack nu om musikdramat ”A Star Is Born”. Filmen har bejublats på filmfestivalerna i Venedig och Toronto och vid nästa Oscarsgala spås Oscarutmärkelserna dugga tätt.

A Star Is Born fokuserar på en filmstjärna som hjälper en ung skådespelerska och sångerska att nå berömmelse. Hans egen karriär är dock, på grund av ålder och alkoholism, på väg nedåt. Den 5 oktober sker den svenska biopremiären. Bradley Cooper och Lady Gaga har huvudrollerna och gör lysande ifrån sig.

A Star Is Born har filmatiserats flera gånger tidigare och den här versionen är alltså en remake. 1937 vann A Star Is born en Oscar och i huvurollerna då agerade Janet Gaynor och Frederic March. 1954 kom den mest kända versionen med Judy Garland och James Mason som de ledande skådespelarna och här fick filmen 6 Oscarsnomineringar. 1976 var det Barbra Streisand och Kris Kristofferson biopubliken fick se i den senaste versionen av A Star is Born och här blev utfallet 4 Oscarsnomineringar varav en vinst. Mer om den nya versionen med trailer finns här.

Här är ett par filmklipp från A Star Is Born. Se den på bio den 5 oktober…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *