My name is Emily – Irländskt Drama På SVT Play

EmilyUppmärksammade, Irländska dramat ”My name is Emily”(2015) kan nu ses på SVT Play i två veckor framåt. Filmen har aldrig vistas tidigare i Sverige på bio eller släppts till hemmabiomarknaden, så passa på nu.

Jag är ett stort fan av Irländsk film. De är mästare på att skildra människor i utsatta positioner och ofta med en dos feelgood. Dessutom brukar handlingen vara bred och bjuda på många udda och sköna karaktärer. My Name Is Emily har fått fina betyg på flera filmfestivaler, bland annat den i Toronto. Här är synopsis och trailer:

I centrum står Emily som har bott i fosterhem sedan hennes far institutionaliserades efter mammans död. Ändå håller hon kontakt med honom genom de födelsedagskort han skickar henne varje år. När Emily börjar på en ny skola blir hon vän med sin blyge klasskamrat Arden. När hennes far inte skickar ett födelsedagskort på hennes 16-årsdag, beslutar Emily att ta saken i egna händer och ta reda på orsaken. Tillsammans och med hjälp av Arden ger hon sig ut på en road trip med målet att hitta sin far och frigöra honom från institutionen där han befinner sig. Allt eftersom resan fortskrider, måste Emily och Arden lita till varandra samtidigt som de som de lär sig om livet, kärleken, förlust och att släppa taget.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *