Chicagoexpressen – Nyrelease På Bluray I Oktober

Studio S Entertainment ger ut klassikern ”Chicagoexpressen” (Silver Streak), från 1976, på DVD och Blu-ray igen. Releasen sker den 10 oktober 2018. Chicagoexpressen var en av de första filmerna i sitt slag som presenterade manualen för hur thrillerkomedier kom att göras där efter.

Filmen har Gene Wilder, Jill Clayburgh och Richard Pryor i de ledande rollerna och detta var första gången komikergenierna Wilder och Pryor spelade mot varandra på film, de skulle komma att göra ytterligare tre filmer tillsammans. Den tidigt bortgångne manusförfattaren Colin Higgins, som också skrivit manus till ”Tjejen Som Visste För Mycket” skrev manus och Arthur Hiller regisserade.

Chicagoexpressen handlar om bokförläggaren George Caldwell (Gene Wilder) som är på en lugn och avslappnande tågresa från Los Angeles till Chicago. Men när han tror sig se en mördad man som slängs av tåget, börjar resan sakta men säkert utveckla sig till en mardröm. Ingen tror på honom, så han försöker med egna medel luska ut vad som hänt. Det gör dock bara att han får mördaren efter sig…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *