Den Tysta Revolutionen – Tyskt Drama På Bio I September

Tyska dramat ”Den Tysta Revolutionen” får Sverigepremiär den 7 september, Folkets Bio distribuerar. Filmen har fått finfin kritik i hemlandet och handlar om politiskt uppvaknande och en tyst minut, som ställer till det för en grupp ungdomar. När man prosterar mot den Sovjetiska förtryckarregimen med en tyst minut i skolan blir det även ett indirekt hot mot den Östtyska regimen. Här följer synopsis och trailer:

Östberlin 1956. Theo och Kurt tar tåget till Västberlin, officiellt för att besöka morfars grav, men i själva verket för att gå på bio och spana på tjejer. En journalfilm från upproret i Budapest blir ett politiskt uppvaknande och tillbaka i skolan initierar de en tyst minut i solidaritet med det ungerska folkets protest mot sovjetiskt förtryck. Reaktionen låter inte vänta på sig. Eleverna anklagas för att vara kontrarevolutionära och självaste utbildningsministern kallas in för att tvinga fram ett erkännande genom att hota med indragna diplom. Nu ställs klassen på prov. Stå upp tillsammans i solidaritet, eller avslöja sina kamrater?”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *