The Marvelous Mrs. Maisel

Mig veterligen har ingen svensk streamingtjänst nappat på Amazons succéserie ”The Marvelous Mrs. Maisel” ännu. Vi får hoppas att de gör det snart för i USA, där den andra säsongen är på gång, har serien blivit en smashhit. Handlingen utspelar sig i New York under sent 1950-tal och kretsar kring Mrs. Miriam Maisel, en hemmafru med man och två barn. Till synes lever hon den amerikanska drömmen med sin perfekte make i en elegant våning i New York, där vardagen går ut på att laga mat, fixa håret och supporta maken i hans strävan att bli en erkänd ståuppkomiker. Men hennes perfekta liv tar en oväntad vändning när hon upptäcker att hon själv har en talang för komik-underhållning.

Förutom humor och en rapp dialog bjuder The Marvelous Mrs. Maisel på en härlig 50-tals känsla med läcker scenografi och produktionsdesign och autentiskt uppbyggda miljöer. Seriens skapare är Amy Sherman-Palladino som tidigare skrivit avsnittsmanus till både ”Rosanne” och ”Gilmore Girls”.

Som sagt, två säsonger hittills finns och en tredje kommer under 2019. The Marvelous Mrs. Maisel har så här långt vunnit 2 Golden Globe och nedan kan vi se trailers för de första säsongerna…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *