Naken I Normandie – Fransk Feelgood På Bio

Efter rosade filmer som ”Cykla med Molière” och ”Kvinnorna På Sjätte Våningen” är regissören Philippe Le Guay tillbaka med en ny film som denna gång kombinerar ”feel good” med ett brännbart politisk ämne. Nya dramakomedin ”Naken i Normandie” tycker jag för tankarna till de brittiska feelgood klassikerna ”Allt Eller Inget” och ”Kalenderflickorna”. Man tar av sig kläderna för en god sak…

Mêle-sur-Sarthe är en charmig liten by i Normandie med natursköna områden att låta ögonen drunkna i. En perfekt plats att bo på, om det inte vore för att denna by ingalunda är undantagen den kris som drabbat bondesamhällen över hela Frankrike. Stadens borgmästare, Georges (François Cluzet), kämpar hårt för att rädda byn undan ruin och att få medierna uppmärksamma om deras kritiska situation, men intresset är iskallt.

Av en slump passerar den världsberömde fotografen Newman (Toby Jones) byn, förälskar sig i miljön och vill att alla ortsbor ska ställa upp framför hans kamera på en och samma bild. Georges förstår att detta är en skänk från ovan. Om fotografen får sin vilja igenom kommer Mêle-sur-Sarthe genast att hamna på kartan. Men det finns en hake. Alla måste vara nakna

Naken I Normandie ser ut att lämpligast hittas på en Folkets bio nära dig. I vissa städer hade den premiär den 13 ,juli, i Östersund där jag huserar går den upp på bio Regina den 3 augusti.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *