Eight Grade – En Bejublad Film Om Att Växa Upp

Det är som vanligt lite lugnare på filmfronten under juli månad, men vi kan ta en titt på vad som händer ute i stora världen. På gång är komedin “Eight Grade” som är en film om att växa upp, där vi får följa 13-åriga förortstjejen Kayla när hon försöker överleva sitt åttonde katastofala skolår på mellanstadiet, på väg mot highschool. Eight Grade har visats på filmfestivaler över hela världen, bland andra på Sundance filmfestival och i London och fått väldigt bra kritik.

Unge supertalangen Bo Burnham (f.1990) har skrivit manus och regisserar och för sitt arbete har han bejublats. Så även filmens huvudrollsinnehavare Elsie Fisher och bägge lär vi med säkerhet få höra talas mer om i framtiden. Kanske inte bara tonåringarna smyger i väg för att se Eight Grade, utan även deras föräldrar, vad vet jag. Inget Sverigedatum ännu, intresserade får nöja sig med trailern så länge…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *