500 Days Of Summer Nu På C More

500daysJuli månad innebär semestertider för de allra flesta och man kanske inte ser så mycket film. Månaden innebär även lågsäsong på bio och färre nyreleaser på hemmabiomarknaden, men vill man streama någon regnig dag finns guldkorn. Som t.e.x på C More som nyligen lagt ut romantiska dramakomedin ”500 Days Of Summer” från 2009. Filmen har tidigare presenterats i kategorin Söndagsfilmen, så det här inlägget blir en favorit i repris.

500 Days Of Summer” handlar i stora drag om Tom som är en obotlig romantiker och när han träffar sin nya medarbetare Summer är han övertygad om att han hittat sin drömtjej. Deras 500 dagar tillsammans visar att vägen till lycka kan vara såväl oförutsägbar och kaotisk som rolig och rörande. Det vi får är en smart annorlunda kärleksfilm utan allt för många klichéer som kan vara fallet med romantiska komedier. Man tar det något annorlunda greppet att börja i sluter och sedan vandra tillbaka och fyller upp med lite inlagda återblickar. Det låter rörigt men det blir det aldrig. Det är överlag riktigt bra skådespelarinsatser och filmen har en hel del dråpliga inslag.

I rollerna ser vi bl.a. Zooey Deschanel och Joseph Gordon-Levitt För regin ansvarar Marc Webb. Här följer synopsis samt trailer…

Kille möter tjej, kille blir förälskad. Tjej blir det inte. Den här moderna kärlekshistorien är inte vad vi förväntar oss att kärlek ska vara – den är invecklad och fantastisk, rolig och sorglig; en udda kärlekshistoria med toppar och dalar som inte riktigt följer det vanliga mönstret. Tom; en pessimist och hopplös romantiker, blir förkrossad när hans flickvän Summer gör slut. För att förstå vad som gick fel tänker han tillbaka till olika perioder under deras 500 dagar ”tillsammans” men slutsatsen blir inte alls den han väntat sig.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *