I Am The Night – Ny Miniserie På TNT

De flesta svenskar har TNT i sin kanalutbud och det öppnar upp för att se nya drana-mysterie serien ”I Am The Night”, som startar på kanalen i januari nästa år. Den här miniserien består av 6 delar och i rollerna ser vi Chris Pine, India Eisley och Jefferson Mays m.fl.

I Am The Night är den sanna berättelsen om Fauna Hodel (1951–2017), tillhörande en framstående familj i Kalifornien, som lämnas bort till en färgad kvinna av sin tonårsmamma vid födseln. Fauna växer upp i tron av att hon är av blandad ras, vilket innebär att hon får känna på diskriminering och fördomar från både svarta och vita. När Fauna flera år senare börjar undersöka hemligheterna till sitt förflutna upptäcker hon att hennes ’biologiska’ familj har kopplingar till Svarta Dahlia mordet.

Fotnot: Svarta Dahlia mordet skedde i Los Angeles 1947 och är ännu idag olöst. Den då 22-åriga Elizabeth Short, en arbetslös servitris med Hollywooddrömmar, hittas svårt torterad och styckad och det blir starten på en mordutredning med många lösa trådar. Fallet har filmatiserats av Brian de Palma, ”The Black Dahlia” (2006) med Josh Hartnett, Aaron Eckhart och Scarlett Johansson i rollerna. Det finns anledning att återkomma till den filmen som är betydligt bättre än vad betyget på IMDB gör gällande.

Men åter till I Am The Night, här är trailern…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *