Säsongsstart För Poldark

Många perioddramafans har längtat efter fortsättningen på “Poldark” och i kväll onsdag den 29 juni är det dags för säsong 3 på SVT 1 klockan 21.00. Första avsnittet ligger redan nu ute på PLay om ni är nyfikna. På Cinemaholics finns mycket om Poldark. Filmklipp, trailers och mycket annat hittar ni här.

Den tredje säsongen har jag redan sett på införskaffad DVD och konstaterat att det är med Poldark som med ett bra vin, serien blir bättre med åren. Så missa den inte för denna säsong är den klart bästa hittills enligt min mening. Dramatiken tätnar och intrigerna spetsas till rejält. Främst är det konflikten mellan Ross Poldark och George Warleggan som intensifieras, men det dyker även upp några nya karaktärer där främst en präst är lätt att ogilla. Han mässar i kyrkan om synd och återhållsamhet, men har själv svårt att hålla ‘Petternicklas’ bothersi styr. Demelzas två bröder kommer in i handlingen och med det mer romantik. Franska revolutionen är i full gång och brittiska adeln är rädd att revolutionära ideér ska sprida sig till England och i hela den här soppan blir både läkaren Dwight Enys och Ross Poldark indragen i. Elizabeth som numera är gift med Warleggan får sin kusin Morwenna Chynoweth introducerad i serien och hennes öden är intressant att följa. Dessutom spetsas kärlekshistorian mellan Dwight Enys och Caroline Penvenen till riktigt ordentligt.

Året är 1794 och Ross och Demelza försöker glömma det förflutna och bygga upp sitt äktenskap på nytt. Men nykomlingar hotar den sköra relationen paret emellan.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *