Bröder På Flykt – Fransk Storsuccé Med Hemmabiopreiär I Augusti

Här är ett litet filmtips för framtiden. Den 1augusti släpps franska krigsdramat och succéfilmen “Bröder På Flykt” (Un Sac De Billes) på DVD och jag återkommer mer till den vid release. A Bag Of Marbles, som är den internationella titeln, är en både hjärtskärande och hjärtevärmande film om stort mod och stark kärlek mellan bröder. Filmen bygger på Joseph Joffos självbiografiska bestseller utgiven 1973 (på svenska 1977 under titeln ”Kulpåsen”) som filmades första gången 1975. Den nya versionen sågs av över en miljon biobesökare i Frankrike. Bakom filmen ligger producenterna till “En Oväntad Vänskap

1941 är Paris belägrat av nazisterna. Inga judar går säkra. Makarna Roman och Anna fruktar för sina söner Maurice och Josephs liv och beslutar att barnen måste ta sig ensamma till säkrare mark i den ännu fria delen i södra Frankrike. En lång och farofylld resa tar sin början som kommer kräva ett uppbåd av mod för att de ska lyckas ta sig levande fram.“…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *