The Greatest Showman Tävlingen Är Avslutad

Tävlingen om att vinna musikalen ”The Greatest Showman” på blu-ray är avslutad. Vinnarna är underrättade och för er som inte hade lyckan med er denna gång så kommer fler tävlingar på Cinemaholics framöver. The Greatest Showman är verklighetsbaserad och både filmens huvudkaraktär P.T. Barnum (spelas av Hugh Jackman) och den svenska sånfågeln Jenny Lind (Rebecca Ferguson) har funnits i verkliga livet.

Barnum som levde mellan 1810-1891 var en amerikansk cirkusdirektör och underhållningsentreprenör, bland annat känd som grundaren till en av cirkusarna som senare kom att ingå i Ringling Brothers and Barnum and Bailey Circus. Han var också vida känd för sina freakshows. 1849 kom han på idén att värva Jenny Lind, som vid samma tid gjorde succé i London, för en konsertturné genom Amerika. Ett kontrakt blev snart uppgjort, och under 1850 företog den svenska sångerskan sin berömda turné genom USA med Barnum som manager.

The Greatest Showman är full av musikalnummer, här är ett…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *