Miniatyrmakerskan – BBC Periodramaserie Nu På SVT Play

MiniatyrmakerskanBBC producerade mini-perioddramaserien ”Minitayrmakerskan” (The Miniaturist) från 2017 finns nu att se på SVT Play. Serien är baserad på Jessie Burtons bästsäljande roman och består av tre episoder. Huvudrollen spelas av unga stjärnskottet Anya Taylor-Joy, som vi även kommer att kunna se på bio framöver i uppmärksammade dramathrillern ”Thoroughbreds”.

Den 18-åriga Nella Oortman kommer år 1686 till Amsterdam från landsorten för att gifta sig med en av de rikaste köpmännen i staden, Johannes Brandt. Deras äktenskap blir inte som den unga bruden tänkt sig och livet i det nya hemmet känns tomt och livlöst. Men Nella har en extravagant bröllopspresent att sysselsätta sig med – en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp. En miniatyrmakare får i uppdrag att inreda skåpet, men när de utsökta små skapelserna kommer på plats så speglar de vad som händer i det verkliga huset på oväntade sätt. Sakta uppenbarar sig mystiska ledtrådar som verkar peka på händelser i framtiden.”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *