Söndagsfilmen – Uncle Buck

unclebuckSöndagsfilmen i dag blir en renodlad komedi, “Uncle Buck” från 1989. John Hughes som även ligger bakom “Raka Spåret Till Chicago” regisserar och har även från den filmen plockat med sig gudabenådade komikern John Candy, som dog alldeles för tidigt 1994. Den andra ledane rollen spelas av Macaulay Culkin, som efter den här rollen gjorde succé med Ensma Hemma filmerna.

John Candy spelar Buck Russell, som är en arbetslös, godhjärtad ungkarl, som lämnas att ta hand om sina kusinbarn under en familjekris. Ovan att leva ett ordnat förortsliv charmar Uncle Buck snart sina unga släktningar Miles och Maizy med sina ovanliga maträtter och hans nya sätt att sköta tvätten. Men hans avslappnade stil imponerar inte alla, inklusive Tia hans rebelliske nice, och Chanice hans stressade flickvän.

Mycket humor men bitvis lite väl tramsigt, men innan det hela är över så har det även bjudits på mycket värme och känsla, vilket gör Uncle Buck till en klart sevärd och lättsam komedi. Ni hittar Uncle Buck på Netflix…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *