Ordeal By Innocence – Ny BBC Serie

ordeal..Vi får väl se vilka som plockar hem miniserien ”Ordeal By Innocence” till Sverige. Ordeal By Innocence, Prövad Oskuld på svenska, bygger på en detektivroman av den engelska författaren Agatha Christie, utgiven 1958, på svenska 1959. Vissa kritiker anser denna vara en av de bättre av Christies senare romaner, och den var också en av Christies egna två favoriter, den andra var Konstiga huset (Crocked House), som nyligen filmatiserats. 2015 kom Ordeal By Innocence ut i ny svensk översättning under titeln Huset på udden.

Handlingen utspelar sig julen 1954. Doktor Calgary återvänder till England efter en två år lång polarexpedition. Genast inser han att hans frånvaro resulterat i att Jacko Argyle blivit oskyldigt dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary var den ende som kunnat ge alibi åt Jacko. Driven av skuldkänslor reser Calgary för att söka upp familjen Argyle men hans uppdykande mottas inte med lättnad. Istället blir Calgary indragen i ett mörkt familjedrama. För om inte Jacko var mördaren måste någon av de andra familjemedlemmarna vara det.

Ensemblen består av bland andra Bill Nighy, Anthony Boyle, Anna Chancellor, Alice Eve, Matthew Goode, Ella Purnell, Eleanor Tomlinson och Luke Treadaway. Här är trailern…


Kommentarer

Ordeal By Innocence – Ny BBC Serie — 4 kommentarer

 1. I’m not sure you prefere non-swedes to reply in English (in my case, I’m Danish), but… here goes… in English 🙂
  I really hope Sweden (and the rest of Scandinavia) gets this series on the telly or alternatively on Netflix Nordic. I watched the first episode on BBC One Sunday April 1 and it is really really good! The acting is absolutely perfect. BBC rarely disappoints when adapting Christie novels to television.

  • Hej Danmark.
   Svarar på svenska, jag tror vi förstår varandra. 🙂 Låter lovande att du gillar serien och jag ser fram emot den här i Sverige också.
   Føler dig godt.

   • Jeg forstår fint svensk (har set svensk tv siden jeg var barn og har familie i Sverige), jeg kan bare ikke skrive svensk 🙂

    Første afsnit har fået gode anmeldelser i Storbritanien, så det lyder lovende for hele mini-serien.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *