Kommissarie Maigret

MaigretAlla som gillar klassiska deckare rekommenderas att kika in på C More och se BBC producerade serien “Kommissarie Maigret“. Fyra långfilmslånga episoder bjuds det på och i huvudrollen som kommisarie Jules Maigret ser vi ingen mindre än komikern Rowan Atkinson, som visar att han även behärskar kriminaldrama genren till fullo.

Serien bygger på belgiske författaren Georges Simenons böcker. Böckerna skrevs och publicerades mellan 1930 och 1972 och totalt han han med 76 böcker om den mysterielösande deckaren.

Berättelserna utspelar sig nästan uteslutande i Frankrike och huvudsakligen i Paris och Maigret löser fallen genom samtal, genom att försöka leva sig in i de inblandade personerna och genom sin egen instinkt. Maigret har ett barskt utseende, är axelbred och imponerande. Ibland är han bullersam, men oftast är han lugn och eftertänksam. Han röker pipa, dricker öl på barer i Paris och på landsbygden.

Serien utspelar sig under 1950-talet i Paris och de fyra episoderna är: “Maigret Gillrar En Fälla“…”Maigret Och Hans Mord“…”Natten Vid Vägkorsningen” och “Maigret På Nattklubb“.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *