Perioddramaserien Howards End Ute Nu På C More

HowardAlla som gillar brittiskt kostym-perioddrama kan jubla när BBCs alldeles färska miniserie ”Howards End” (2017) nu ligger ute på C More. Serien bygger på trefaldigt Oscarsbelönade perioddramat ”Howards End” från 1992 och består av fyra entimmes avsnitt. Mer om både filmen och serien hittar ni i tidigare inlägg.

Handlingen utspelar sig i London 1910 och kretsar kring förhållandet mellan två familjer som sinsemellan är väldigt olika. Å ena sidan systrarna Margaret och Helen Schlegel, som uppskattar litteratur, musik och intellektuella samtal, å andra sidan änklingen Henry Wilcox och hans vuxna barn, som ser praktiskt och affärsmässigt på tillvaron. Till allas förvåning gifter sig Margaret med Henry Wilcox. Genom hela berättelsen spelar Howards End, Wilcox´ gård utanför London, en nästan spöklik roll. Det är Howards End som till slut får de själviska och självsvåldiga huvudpersonerna, både wilcoxar och schleglar att inse sina begränsningar.”…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *