Foxfire På SVT Play

FoxfireNu till ännu en film ni kan se på SVT Play, men ni har bara en vecka på er innan den plockas bort.

Amerikanska dramat “Foxfire” från 2012 är en filmatisering av Joyce Carol Oates roman Foxfire – en tjejligas bekännelser. I en arbetarstad i staten New York på 50-talet bestämmer sig ett gäng unga tjejer för att starta en hemlig klubb i protest mot de orättvisor de utsätts för av män, såväl lärare som klasskamrater. De kallar sig Foxfire, och känns igen på den intatuerade symbolen på axeln. Snart har de inte bara återtagit makten över sig själva utan börjar också utnyttja den som hämnd mot sina förövare. Men saker utvecklar sig i en rasande fart och rörelsen spinner utom kontroll.

Foxfire är rejält underskattad, för det den hyllade, Guldpalmsbelönade franska regissören Laurent Cantet bjuder på här är en både välberättad och välspelad historia som intresserar. Filmen har en speltid på hela 2 timmar och 23 minuter, men det blir aldrig tråkigt.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *