12 Strong

12strrongKommande action på bio är “12 Strong“, som distribueras i Sverige av Nordisk Film. Filmen utspelar sig under de svåra dagarna efter 9/11 när en amerikanskt special force trupp – ”Gröna baskrarna” – lett av kapten Mitch Nelson, utses till att vara den första amerikanska truppen som skickas till Afghanistan på ett extremt farligt uppdrag. På plats i de otillgängliga bergen måste de övertyga den norra alliansens krigsherre, general Dostum, att gå ihop med dem för att bekämpa den gemensamma motståndaren: talibanerna och deras al Qaida-allierade.

Förutom att övervinna ömsesidig misstro och en stor kulturell skillnad måste amerikanerna, som är vana vid toppmodern krigföring, anta de afghanska kavalleriets primitiva taktik. Och trots de obekväma förhållandena står de nya allierade inför en överväldigande svårighet: underlägsna till antal och vapen och en hänsynslös fiende som inte tar fångar.

I rollerna ser vi bland andra Chris Hemsworth, Michael Shannon och Michael Peña. Här är den svensktextade trailern…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *