Hotell Sacher – Ny Miniserie På SVT

sacherSVT har köpt in tysk-österrikiska miniserien ”Hotell Sacher” (2016). Premiär för del 1 av 2 är det på SVT1 lördagen den 30 december klockan 21.00.

Historien tar sin början i Wien, 1892. Det legendariska Hotell Sacher är en samlingspunkt för Europas rika och mäktiga, de vackra och inflytelserika. Wien är huvudstaden i ett stort imperium som sjunger på sista versen. Vad ska komma i dess ställe? På hotellet ligger direktören Eduard Sacher för döden, och hans fru Anna väntar på att ta över företaget – i strid med vad tidsandan anser lämpligt för en kvinna. Samtidigt blir elvaåriga Marie, oäkta dotter till en tvätterska på hotellet, bortförd och hålls fången i katakomberna under operan.

Kuriosa i sammanhanget är att Sachertårtan komponerades av den då 16-årige Franz Sacher 1832. Senare etablerade hans son det berömda Hotel Sacher i Wien där tårtan blev en specialitet och är det än i dag.

Tyvärr är trailern på tyska och otextad…


Kommentarer

Hotell Sacher – Ny Miniserie På SVT — 2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *