Howards End – Miniserien

HowardsendminiMånga som ser mycket film och gillar brittiskt perioddrama lär komma ihåg klassikern och trefaldigt Oscarsbelönade ”Howards End” från 1992. Ni kan för övrigt läsa mer om den filmen här på Cinemaholics. Howards End bygger på romanen med samma titel av E.M. Forster och utspelar sig i London 1910 och kretsar kring förhållandet mellan några familjer som sinsemellan är väldigt olika.

Alla som gillar spelfilmen Howards End lär ha stort utbyte av miniserien med samma namn. Den har precis visats i Storbritannien och lockat närmare 10 miljoner britter till tevesoffan. Howards end produceras av BBC och ni kan kika in på deras hemsida för mer info. När och vart vi kommer att se miniserien i Sverige har jag inga uppgifter på ännu, men håll utkik. Som vanligt när det gäller BBC har man inte sparat på krutet för att få till den rätta tidskänslan i allt från kostym, interiör och exteriör. Några av skådespelarna är Matthew Macfadyen, Hayley Atwell och Tracey Ullman m.fl.

Här får ni handlingen i små drag samt seriens promo…

Howards End kretsar kring tre familjer med olika bakgrunder och utspelar sig i England under tidigt 1900 tal. Highbrows och den bildade Schlegels bor i London, medan de rika kapitalisterna Wilcoxes bor på sin lantgård, Howards End. Genom hela berättelsen spelar Howards End, Wilcox´ gård utanför London, en nästan spöklik roll. Det är Howards End som till slut får de själviska och självsvåldiga huvudpersonerna, både wilcoxar och schleglar att inse sina begränsningar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *